3+1 retro dolog, amivel egyszerűen feldobhatod a lakásod

A téli hidegben hajlamosak vagyunk bezárkózni a meleg lakásba. Ezek a napok remek lehetőséget adhatnak arra, hogy átrendezzük az otthonunkat vagy akár barkácsoljunk egy kicsit. Íme pár ötlet, amivel még egyedibbé teheted a lakásod!

 

ora.jpg

1. Asztali ébresztőóra

Mára a legtöbb lakásból eltűntek ezek az aranyos időmérők, hiszen leginkább a telefonjukon állítanak ébresztőt az emberek. Ezek az apróságok viszont amellett, hogy remekül mutatnak, egy egyszerű és olcsó szervizt követően akár teljes életet is élhetnek; a hangjukra pedig nemcsak te, de valószínűleg a szomszéd is fel fog kelni. Megannyi formában és színben gyártották ezeket a szocialista érában, így bőven válogathatunk közülük, ráadásul akár pár száz forintért is szerezhetünk egyet. A nappaliban, a hálószobában vagy akár a könyvespolcon is jól mutat, ahol könyvtámaszként is használhatjuk.

 

fenykepezogep.jpg

2. Filmes fényképezőgépek

Bár egy korábbi bejegyzésben azt írtam, nemcsak dísznek jók a régi fényképezőgépek, nem szabad elmenni amellett, hogy mai szemmel is gyönyörűek ezek a masinák. Ha falra akasztjuk őket, egy kerettel fel is dobhatjuk az összképet, ami még inkább odavonzza majd a tekintetet. A leharcolt, nem működő darabokból kaspót vagy akár lámpát is készíthetünk, de szimplán egy üveges vitrinben is remekül mutatnak.

 

borond.jpg

3. Régi bőröndök

Akárcsak az óráknál, itt is rengeteg színű, méretű és stílusú darab közül választhatunk, a jobb állapotban megmaradt bőröndökhöz pár ezer forintért juthatunk hozzá az adok-veszek oldalakon, illetve vásárokon. Egy nem használt szék, vagy éjjeliszekrény lábaival kombinálva egy stílusos bútort alakíthatunk ki, amelybe akár pár dolgot el is rejthetünk, illetve pakolhatunk rá.

 

varrogep.jpg

+1 Varrógépasztal

Bár a lista utolsó szereplője kissé kilóg a sorból, súlyát és árát tekintve is, mégis úgy gondoltam, helye van a felsorolásban, hiszen rendkívül praktikus tud lenni egy ilyen bútor. Akár meghagyva eredeti állapotában, akár átalakítva, egy ilyen varrógépasztal kint is, bent is megállja a helyét. Ideális lehet sminkelő asztalnak a fiókjai miatt, vagy akár a kertben is hasznos kiegészítő lehet.

 

 

Fotók forrása: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://retrograf.blog.hu/api/trackback/id/tr4014495208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Retrográf

A Retrográf célja, hogy teret adjon azoknak a dolgoknak, értékeknek, amelyekkel napjainkban ritkábban találkozunk, és amelyeket élmény újra és újra elővenni és beszélni róluk - hiszen a múlt összeköt.

Friss topikok

süti beállítások módosítása