5+1 retro dal az otthonmaradáshoz
A jelenlegi borús helyzetben jól jönnek a vidám dallamok

queen_i_want_to_break_free_video_jpg_1415433420.jpg

Valószínűleg sokan – legalábbis én biztosan – örültem az elején annak, hogy több időt kell itthon töltenem a következő időszakban, még akkor is, ha a helyzet se nem kellemes, se nem választott, mindenesetre igyekeztem a „jó oldalát” nézni a dolognak. Ez a varázs persze gyorsan elillant, és elég hamar nyomasztó is lett a négy fal társasága, így arra gondoltam, összeállítok egy 5+1-es listát azokból a dalokból, amik segítenek nekem – és remélem kicsit Neked is – átlendülni a következő időszakon:

 

ELTON JOHN – I’M STILL STANDING

Elton John 1983-as klasszikusa, az I’m still standing mindenképp egy ilyen dal; avagy ha neki sikerült talpon maradni, nekünk is fog! Ezzel záródik egyébként a tavaly megjelent Rocketman is, amelyben szerintem zseniális módon forgatták újra ezt a klipet, Taron Egerton főszereplésével. Aki nem látta még, mindenképpen ajánlom a megtekintését, a tailerért ide kell kattintani.

 

THE ROLLING STONES – SHE’S A RAINBOW

1967 egy őrült év lehetett, ebben az évben jelent meg a Beatles Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band albuma és a Rolling Stones Their Satanic Majesties Request-je is, amely bizonyára inspirálódott Borsőrmester bandájától is. Érdekesség, hogy mindkét együttes albumborítóján felfedezhető a másik banda, erről csatolok is egy képet. A klip egyébként tökéletes inspiráció – és háttérzene – lehet az Operatív Törzs színezőjéhez is!

 

beatles_stones.jpg

 

 THE JACKSONS – BLAME IT ON THE BOOGIE 

Ami azt illeti, elég sok The Jacksons/The Jackson 5/Michael Jackson-számot beilleszthettem volna ennek a helyére, hiszen a pop királyának zenéi rögtön táncra hívnak, a bezártságban pedig fontos, hogy azért mozogjunk valamit. Ha a felülésekre nehezen is vesszük rá magunkat, a tánc tökéletes alternatíva lehet, amihez egy ilyen szám elengedhetetlen, főleg, hogy a klipben mutatják is a lépéseket.

 

QUEEN – I WANT TO BREAK FREE

A The Works album egyik gyöngyszemének címe egészen új értelmet kap most. Érdekesség, hogy a klip koncepciója, miszerint nőnek öltöznek a tagok, a brit szappanopera, a Coronation Street paródiája. Nos, olvassuk csak el még egyszer ennek a sorozatnak a nevét…

 

MC HAMMER - U CAN'T TOUCH THIS

A dal, aminek a címe szintén egészen felértékelődött az utóbbi időkben. Az 1990-ben megjelent, mostanra klasszikussá vált felvétel számos toplista első helyén végzett, továbbá érdekesség, hogy a dal alapjául szolgáló riff Rick James 1981-es Super Freak-jéből származik – ennek „kölcsönvételét” végül jogi útra terelték.

 

+1

BEE GEES – STAYIN’ ALIVE

A dal, amit azt hiszem nem is kell túlmagyarázni… vigyázzunk magunkra és egymásra!

A bejegyzés trackback címe:

https://retrograf.blog.hu/api/trackback/id/tr5715601480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cicaszemű 2020.04.13. 01:01:50

A BEE GEES – STAYIN’ ALIVE cimű számról , mindig a "Diszkópatkányok" című film jut az eszembe... :)

Retrográf

A Retrográf célja, hogy teret adjon azoknak a dolgoknak, értékeknek, amelyekkel napjainkban ritkábban találkozunk, és amelyeket élmény újra és újra elővenni és beszélni róluk - hiszen a múlt összeköt.

Friss topikok

süti beállítások módosítása